Stimate candidat

    În luna Octombrie 2013, Consiliul European pentru Afaceri Interne a prezentat un plan de acţiune împotriva violenţei cu arme de foc. Măsurile propuse în acest plan au generat nemulţumirea generală a organizaţiilor de tir sportiv şi vânătoare, a asociaţiilor colecţionarilor de arme, a persoanelor cu preocupări în acest domeniu de activitate, a persoanelor de bună credinţă în general, exprimate în mass-media la nivelul întregii Uniuni Europene.
    Asemenea concetăţenilor din ţările vestice, mulţi romani sunt preocupaţi de prevederile legislatiei referitoare la armele de foc, iar atitudinea candidaţilor cu privire la acest subiect poate să constituie un factor decizional important în acordarea acreditării pentru reprezentare în Parlamentul European. Având în vedere că numărul deţinătorilor de arme din România este de ordinal sutelor de mii, toţi aceştia fiind personae adulte, deci implicate în activitatea electorală ca personae cu drept de vot, cu siguranţă că sunt preocupaţi de legislaţia în domeniu, chiar îngrijoraţi de evoluţia acestei legislaţii şi de modul în care pasiunea lor va fi susţinută în forurile europene.
Incercând să venim în întâmpinarea acestei nevoi informaţionale, vă rugăm să ne acordaţi o mică parte din timpul dumneavoastră şi să ne comunicaţi punctul de vedere cu privire la următoarele subiecte:

1) Sunteţi pentru garantarea dreptului cetăţenilor de bună credinţă instruiţi corespunzător, de a deţine şi folosi arme de foc cu scopul practicării tragerilor tradiţionale, vânătoare, tir sportiv şi de agrement, colecţie, autoapărare ?
Da/Nu

2) Credeţi că reducerea numărului de deţinători legali de arme de foc este în măsură să reducă rata infracţionalităţii ?
Da/Nu

3) Credeţi că legi mai restrictive în domeniul armelor de foc au un efect benefic asupra criminalităţii în contextul în care numai oamenii de bună credinţă sunt cei ce respectă aceste legi?
Da/Nu

4) Recunoaşteţi dreptul de a deţine, purta şi folosi arme ca un drept al omului aşa cum este recunoscut în ţările cele mai democratice şi nu un privilegiu?
Da/Nu

5) Sunteti informat cu privire la urmatoarele statistici?
a) Care este numărul infracţiunilor săvârşite cu arme de foc raportat la numărul de deţinători de arme din România?
b) Care este numărul infracţiunilor comise cu arme de foc deţinute legal faţă de numărul infracţiunilor cu arme de foc deţinute ilegal? Da/Nu 
c) Care sunt sursele de provenienţă a armelor deţinute ilegal? Da/Nu

6) Sprijiniţi recomandările, la nivel european, de a impune şi în ţara noastră o legislaţie mai restrictivă în domeniul armelor de foc, în contextul în care în România operează cea mai restrictivă lege a armelor din întreaga Uniune? Da/Nu

7) Credeţi că vânătoarea legală contribuie la declinul mai multor specii de animale?
Da/Nu

8) Sprijiniţi adaptarea practicilor agricole astfel încât să se menţina biodiversitatea?
Da/Nu

9) Sprijiniţi măsurile de conservare şi regenerare a suprafeţelor împădurite?
Da/Nu

10) Credeti ca, o lege mai restrictiva impotriva braconajului ar ajuta la dezvoltarea unui cadru optim pentru ca vanatorii legali sa poata gestiona mai bine speciile de animale din Romania.
Da/Nu

11) Doriţi să vă informaţi mai bine cu privire la această problematică, ascultând şi opinia societăţii civile, prin dialog direct cu organizaţiile neguvernamentale de profil de la noi din ţară? Da/Nu

12) Avand in vedere sensibilitatea geopolitica a regiunii noastre, credeti ca este benefic pentru siguranta nationala a Romaniei faptul ca populatia sa are unul din cele mai scazute niveluri de inarmare si de cunostinte de manuire a armelor din Europa? Da/Nu

    Vom aprecia în mod deosebit o eventuală deschidere a dumneavoastră la dialog şi comunicarea poziţiei pe care o aveţi cu privire la punctele enumerate mai sus.
Intelegem şi că, din cauza contextului istoric nefavorabil din trecut, cultura populaţiei din Romania cu privire la armele de foc este mult sub media celorlalte tări UE, şi că este posibil din această cauză să nu aveţi suficiente informaţii pentru a vă defini un punct de vedere. O recunoaştere a acestui fapt nu o percepem ca pe ceva negativ şi vom aprecia chiar în mai mare măsură acest lucru dacă este însoţit de dorinţa dumneavoastră de informare. Considerăm ca răspunsul dumneavoastră la acest chestionar este o dovadă de onestitate, de implicare activă în rezolvarea problemelor noastre, chiar dacă pe acest subiect există divergenţe de opinii şi va influienţa în mod pozitiv reacţia noastră, a comunităţii deţinătorilor de arme.

Cu stima,

A.N.D.A, membra Firearms United

PS. Aceasta este forma propusă, vă rugăm să aduceți ideile dvs pe email.